VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
22 jun.
56Renfe
Vind prijzen
162Air Europa
wo
23 jun.
28Renfe
28Avanza
135Air Europa
do
24 jun.
28Renfe
28Avanza
105Air Nostrum
vr
25 jun.
28Renfe
28Avanza
120Air Europa
za
26 jun.
28Renfe
28Avanza
105Air Nostrum
zo
27 jun.
28Renfe
28Avanza
90Air Europa
ma
28 jun.
28Renfe
28Avanza
90Air Europa
di
29 jun.
28Renfe
28Avanza
55Air Europa
wo
30 jun.
28Renfe
28Avanza
90Air Europa
do
1 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Nostrum
vr
2 jul.
28Renfe
28Avanza
90Air Europa
za
3 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Nostrum
zo
4 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Europa
ma
5 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Europa
di
6 jul.
28Renfe
28Avanza
40Air Europa
wo
7 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Nostrum
do
8 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Nostrum
vr
9 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Europa
za
10 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Nostrum
zo
11 jul.
28Renfe
28Avanza
50Air Europa
ma
12 jul.
28Renfe
28Avanza
41Air Europa

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Valencia naar Madrid

Gem. reistijd
4 uren 8 minuten
Gem. treinticket: 27
Vertrekstation trein:Valencia
Eindstation trein:Madrid
Afstand treinreis:302 km
Treinmaatschappijen:Renfe AVE, Renfe

Welke treinen rijden er van Valencia naar Madrid?

  • Het treinvervoer is in handen van spoorwegmaatschappij RENFE.
  • Overstappen is op dit traject niet nodig.
  • De hogesnelheidstrein brengt je in 1 uur en 45 minuten naar Madrid.
  • De goedkoopste treintickets zijn beschikbaar vanaf 16 euro.
  • De trein is sneller dan de bus en goedkoper dan het vliegtuig.

Welke treintijden gelden er voor RENFE van Valencia naar Madrid?

Spanje is een groot land. Maar door de vele hogesnelheidstreinen die hier worden ingezet, kun je toch vrij gemakkelijk van stad naar stad reizen. Ook tussen Valencia en Madrid rijden deze AVE-hogesnelheidstreinen. Ze kunnen snelheden behalen van meer dan 300 kilometer per uur. Een rechtstreekse treinrit naar Madrid neemt daarom maar 1 uur en 45 minuten in beslag. Behalve deze hogesnelheidstreinen rijden er op het traject intercity's en zelfs stoptreinen. Een rit met deze treinen van RENFE duurt uiteraard een stuk langer.

De AVE-hogesnelheidstreinen rijden minimaal acht keer per dag. Op doordeweekse dagen kan dit aantal zomaar oplopen tot dertien ritten per dag. De eerste hogesnelheidstrein vertrekt rond 7.00 uur en de laatste om 20.15 uur. Hierna is er soms nog één extra rit met een gewone intercity. Houd er wel rekening mee dat er tussen 9.45 uur en 12.30 uur even geen hogesnelheidstreinen vertrekken. Maar vanaf het begin van de middag rijden de treinen gewoon weer op volle snelheid naar de Spaanse hoofdstad.

Op zaterdag en zondag zijn het vooral toeristen die met de trein tussen Valencia en Madrid reizen. Niet zo gek dus dat de dienstregeling dan pas vanaf 8.00 uur op gang komt. In de ochtenduren rijden er sowieso wat minder treinen dan doordeweeks. Controleer de vertrektijden dus goed voordat je op pad gaat.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Valencia?

De treinrit naar Madrid begint voor de meeste reizigers op Joaquín Sorolla. Dit is het enige station in Valencia waar vandaan AVE hogesnelheidstreinen vertrekken. Bij Joaquín Sorolla is ook een metrostation gevestigd. Zorg dat je instapt bij de metro's van lijn 1 of 5 en je komt vanzelf op de juiste plek uit.

Op welk treinstation komen treinen aan in Madrid?

Aan het einde van de reis rijden de treinen station Madrid Atocha binnen. Dit grootste spoorwegstation van de stad ligt op loopafstand van museum Reina Sofia. Hier kun je onder andere de Guernica van Pablo Picasso bewonderen. Ben je niet zo'n kunstliefhebber? Pak dan de metro en reis naar Plaza Mayor of naar de markt in de gezellige wijk El Rastro. In plaats van de metro kun je op station Madrid Atocha ook de bus pakken. Deze rijden echt de hele stad door.

Reistips

Treinreizen van Valencia naar Madrid
Reis eenvoudig met de trein naar Madrid. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Valencia naar Madrid te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Valencia naar Madrid?
Voordelige trein tickets van Valencia naar Madrid zijn al verkrijgbaar vanaf € 28, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste trein tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Valencia naar Madrid?
Reizen per tren van Valencia naar Madrid kost gemiddeld € 32. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Wat is de afstand van Valencia naar Madrid als je reist per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Valencia naar Madrid, is het handig om te weten dat Madrid ongeveer 302 km is van Valencia als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Valencia naar Madrid, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Hoeveel tijd kost het om te reizen van Valencia to Madrid per trein?
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Valencia naar Madrid. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Valencia naar Madrid te reizen: de gemiddelde reisduur per tren is 7 h 25 min.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Madrid naar Valencia?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Valencia naar Madrid, vertrekken meestal van Valencia Joaquín Sorolla in Valencia en komen aan op Madrid-Puerta de Atocha in Madrid. Het is altijd handig om deze in Valencia en Madrid te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar zijn de in Valencia in Madrid?

Als je vertrekt vanaf Valencia, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Valencia Joaquín Sorolla is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Madrid te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Madrid Madrid-Puerta de Atocha is, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke zijn actief op de route van Valencia van Madrid?
Voor de beste tren van Valencia naar Madrid, kun je terecht bij de volgende: Renfe AVE of Renfe. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Valencia naar Madrid om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Als ik wil reizen van Valencia naar Madrid, hoe vind ik dan een directe tren?
Als je op zoek bent naar een directe verbinding van Valencia naar Madrid, overweeg dan om je trein tickets te kopen bij Renfe of Renfe AVE om snel naar Madrid te komen. Je kunt ook andere vervoersmogelijkheden zoeken en combineren wat voor jou het beste uitkomt, als je niet de ideale tren vindt van Valencia naar Madrid.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Valencia naar Madrid?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Valencia naar Madrid per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Valencia naar Madrid in de Omio app.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Madrid vanuit Valencia per tren, zijn er dan in de buurt van Madrid nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Voor veel van onze klanten die per trein van Valencia naar Madrid reizen, is Madrid niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Madrid die een bezoek waard zijn, zijn Barcelona, Sevilla of Málaga. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kom ik van Valencia naar Madrid als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Reizen van Valencia naar Madrid zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Valencia naar Madrid.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Valencia
Madrid
Valencia-Estacio Del Nord
Voorzieningen
Versnaperingen