Treinreizen in Verenigd Koninkrijk

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Exclusieve aanbieding op Omio: 20% korting op treintickets van spoorwegmaatschappij LNER

Omio heeft de handen ineen geslagen met spoorwegmaatschappij LNER, zodat je de beste Britse dingen kunt zien. Op Omio boek je alle LNER-treintickets met 20% korting tussen nu en 31 januari 2019, dus ook tijdens de kerst. Deze tickets zijn alleen beschikbaar van 1 t/m 21 oktober 2018.

Met onze exclusieve aanbieding reis je deze herfst naar een dozijn aan bestemmingen in Engeland en Schotland. Reis op elk moment op elke route in elke klasse. Bovendien kun je deze exclusieve voucher zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Voer simpelweg de volgende code in bij het boeken van de tickets: GOEURO20.

Dit zijn de voorwaarden:

 • Korting is exclusief te boeken op Omio.
 • Standaard voorwaarden zijn van toepassing zonder enige beperking.
 • Geldig op alle rechtstreekse routes voor elk tarief en elke klasse.
 • Geldig voor LNER-treinreizen van 1 oktober 2018 tot 31 januari 2019 in Groot-Brittannië.
 • Niet geldig voor inwoners van Groot-Brittannië.
 • Korting is alleen geldig op de ticketprijs en niet op het aantal tickets.
 • De vouchercode is onbeperkt te gebruiken.
 • Actie is geldig van 1 t/m 21 oktober 2018.

Ben je geïnteresseerd in een kortingsreis met een trein van LNER? Gebruik van de bovenstaande zoekfunctie door twee plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te selecteren met een reisdatum van 1 oktober 2018 t/m 31 januari 2019. Ter inspiratie zijn dit de 5 populairste LNER-treinreizen:

 • 1. Londen - Edinburgh
 • 2. Londen - Leeds
 • 3. Londen - Newcastle
 • 4. Londen - York
 • 5. Londen - Darlington

Treinkaart voor alle treinreizen van LNER

Meer informatie over een aantal van deze bestemmingen:

 1. Edinburgh ligt te midden van heuvels met een rustgevend uitzicht op de zee. De pittoreske middeleeuwse architectuur van deze stad beloven samen met moderne kunst en hippe restaurants een trip met een rustieke schoonheid en een rijke historie. De trein van Londen naar Edinburgh duurt 4 uur en 18 minuten.
 2. Newcastle is een levendige stad met een huwelijk tussen Victoriaanse elegantie en moderne verfijning vol ongeremde energie, verfijnde gerechten en een bruisend nachtleven. De trein van Londen naar Newcastle duurt 2 uur en 50 minuten.
 3. York belichaamt zijn historische geest met imposante 13-eeuwse muren. Dankzij de gotische kathedraal en een doolhof aan traditionele geplaveide straatjes is het eenvoudig om jezelf in deze stad op een fijne manier te verliezen. De trein van Londen naar York duurt 1 uur en 52 minuten.

Treinreizen in het Verenigd Koninkrijk

Treinen zijn al lang een handige en dynamische manier om te reizen in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse spoorwegnetwerk wordt immers gezien als het oudste ter wereld. Sommige regionale lijnen dateren al uit 1840, lang voordat bussen en auto’s hun intrede maakten. Vandaag is er een groot aanbod aan spoorwegmaatschappijen die verbindingen aanbieden door het landschap van het Verenigd Koninkrijk, die je de kans geven om het land te zien vanaf zowel de klassieke belangrijkste spoorlijnen tot de minder populaire lijnen die je buiten de gebaande paden laten reizen.

Populaire treinroutes in het Verenigd Koninkrijk

Om bestemmingen te bereiken zoals de drukke haven in het oosten van Engeland, de top van de Snowden Mountain, of zelfs de magische toverschool in de verbeelding van vele lezers: treinreizen in het Verenigd Koninkrijk zijn een belangrijk deel van de Britse cultuur en samenleving. Treinen verbinden de afgelegen plekken in het land met de hoofdstad Londen als ook met het vasteland van Europa, waardoor ze als goed alternatief voor vluchten dienen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

Vroeger waren er vier grote spoorwegmaatschappijen, die in de 20ste eeuw, met de nationalisering van de spoorwegen, werden samengebracht in de maatschappij British Railways. Vandaag de dag wordt het spoorwegnetwerk zelf beheerd door Network Rail en zijn er een groot aantal privéaanbieders die ritten aanbieden zoals First Great Western, Virgin Trains, South West Trains, Thameslink en Great Northern, First ScotRail en Eurostar.

Soorten treinen in het Verenigd Koninkrijk

Veel van de spoorwegmaatschappijen maken gebruik van zowel hogesnelheidstreinen zoals InterCity’s, als lokale treinen die regionaal opereren. Express treinen zijn beschikbaar tussen de grote steden en nachttreinen overbruggen langere afstanden zoals tussen Londen en Schotland, waarvoor men de Caledonian Sleeper trein kan nemen. Internationale treinreizen zijn ook beschikbaar via de ‘Chunnel’ of ‘Het Kanaal’.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.