Voordelige treinkaartjes naar Zweden

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Zweden

De trein is dé uitgelezen manier om ontspannen van een reis door het betoverende Zweedse landschap te genieten. Een echte aanrader is de rit tussen Lidkӧping en Mariestad. Het spoor voert je in een goede 45 minuten langs de oevers van het Vänern-meer. In de lente- en zomermaanden zie je een lieflijk groen landschap, terwijl het in de besneeuwde winters niet vreemd is om groepen herten of zelfs elanden te spotten.

Een tweede mooie reis leidt door de eindeloze toendra's van Lapland naar de grens met Noorwegen. Het fraaiste stuk van de route loopt tussen de steden Kiruna en Narvik aan de Noorse kust. Dit gebied kenmerkt zich door dichte dennenwouden en rotsachtig heuvelland. Een geliefde stop langs deze reisweg is het Abisko nationaal park, dat een goede locatie is om het noorderlicht te bewonderen.

Tip nummer drie is de Inlandsbanan. Deze bijzondere spoorbaan loopt door het hart van Zweden en verbindt Kristinehamn aan het Vänern-meer met Gällivare in Lapland. Enkele van de mooiste stops langs de Inlandsbanan zijn Östersund met haar historisch openluchtmuseum en natuurgebied Orsa Grönklitt. Het personeel aan boord van deze treinen in Zweden geeft je daarnaast graag tips over andere leuke plekken langs de route.

Boeken met Omio

Om zelf je treintickets te boeken hoef je gelukkig geen Zweeds te spreken. Op https://www.omio.nl/ zoek je eenvoudig naar goedkope tickets op de door jou gekozen data. Omio werkt nauw samen met honderden vervoersmaatschappijen, waardoor ze de meest actuele prijzen en aanbiedingen meenemen in hun overzicht. Bovendien heeft Omio regelmatig leuke kortingscodes waarmee je nóg voordeliger reist. Nadat je de beste deal gevonden hebt, betaal je gemakkelijk via PayPal, Google Pay of je creditcard en krijg je je tickets per e-mail opgestuurd. 

Spoorwegmaatschappijen in Zweden

De meeste treinverbindingen in Zweden worden uitgevoerd door het nationale spoorwegbedrijf SJ. Het bedrijf verzorgt het grootste deel van de lange-afstandstreinen in het land. De treinen in Zweden tussen hoofdstad Stockholm en steden als Malmö, Sundsvall en Jönköping zijn bijvoorbeeld van SJ. Daarnaast is SJ verantwoordelijk voor talloze regionale lijnen, waaronder de eerder genoemde treinen tussen Lidkӧping en Mariestad.

Reizigers die van plan zijn het hoge noorden te bezoeken hebben verder grote kans om met de regionale treinen van Norrtåg te reizen. Norrtåg beheert de treinen in Zweden van Kiruna naar Narvik en onderhoudt verder treindiensten naar Boden, Sundsvall en het Noorse Trondheim.

De zuidelijke tegenhanger van Norrtåg is spoorwegbedrijf Skånetrafiken. Skånetrafiken zorgt voor de treinconnecties in het Zweedse zuiden, een regio die ook wel bekend staat als Skåne. De grootste steden die zijn aangesloten op het netwerk van Skånetrafiken zijn Malmö en Helsingborg in het zuidwesten en Kristianstad in het oosten.

Ook de Inlandsbanan vormt een eigen spoorwegmaatschappij. Het bedrijf opereert slechts op één route - de Inlandsbanan zelf - maar deze route strekt zich wel uit van het noordelijk gelegen Gällivare tot Kristinehamn, zo'n 1.300 kilometer zuidelijker. Onderweg stopt de trein in tal van plaatsen waaronder Mora, Östersund en Jokkmokk.

Populaire internationale routes per trein

Een treinreis naar Zweden is een waar avontuur op zich. De reis voert je vanuit Amersfoort naar het Duitse Osnabrück, waar je op de IC-trein stapt naar Neumünster. Na een versnapering of een korte wandeling zet je je reis voort richting het noorden en stap je uit in Flensburg aan de Deense grens. Op station Flensburg neem je een trein naar het plaatsje Fredericia, van waaruit een volgende trein je in 1 uur en 45 minuten naar Kopenhagen brengt. Het laatste stuk van de reis voert je over de imposante Øresund-brug naar het Zweedse Malmӧ.

Zweden kent verder uitstekende treinverbindingen met Noorwegen. Zo rijdt er pakweg iedere 3 uur een trein tussen Gӧteborg en Oslo. Een tweede internationale treindienst rijdt tussen Stockholm en Oslo, deze trein stopt onderweg in de Zweedse steden Västerås, Örebro, Karlstad en Arvika. Tenslotte zijn er de treinen in Zweden tussen Kiruna en Narvik aan de Noorse fjorden, die eveneens met een aantal tussenstops rijden.

Wanneer je aankomt op bestemming

Als je na een schitterende treinreis in Zweden arriveert, heb je ongetwijfeld zin in iets te eten. Trap je Scandinavische avontuur af met een typisch Zweedse delicatesse en stap een gezellige konditori binnen. Konditori zijn traditionele koffiehuizen waar je naast een kop koffie overheerlijke gebakjes en pasteitjes bestelt. Enkele overheerlijke voorbeelden zijn de punschrulle, die nog het meest weg hebben van een Hollands mergpijpje, en de met kaneel doorspekte kanelbulle.

Overigens kan het voorkomen dat bij het afrekenen je munten en biljetten geweigerd worden. Met name in de grote steden draait de Zweedse economie grotendeels zonder contant geld. Vergeet je pinpas en creditcard dus niet wanneer je op vakantie gaat. Of maak een account aan op een digitaal betaalplatform als Google Pay of Apple Pay, zodat je je aankopen met je telefoon kunt betalen.

HomeVoordelige treinkaartjes naar Zweden

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal