Treinreizen in Zwitserland

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinreizen in Zwitserland

De met sneeuw bedekte bergen, groene valleien en helblauwe bergmeren maken van Zwitserland een fantastisch land om met de trein doorheen te reizen. Sommige van de mooiste uitzichten van Europa kan men hier vanuit de trein waarnemen terwijl men kronkelt tussen de diepe kloven en adembenemende bergketens. De beroemde Rhaetian Railway is populair onder treinliefhebbers uit de hele wereld en bied men de kans met een open-air panoramische treinwagon door de magnifieke landschappen van Zwitserland te reizen. Reizen met de trein is ook geschikt om zich alleen maar te verplaatsen door het land. Het spoorwegennet biedt zeer goede verbindingen tussen de meeste Zwitserse steden.

Populaire treinreizen in Zwitserland

Hoewel Zwitserland een relatief klein land is, zijn er verschillende treinverbindingen tussen de grote steden, kleinere dorpen en internationale bestemmingen. Er wordt bovendien ook samengewerkt met spoorwegmaatschappijen uit naburige landen zoals Duitsland, Frankrijk en Italië, om nog meer verbindingen aan te bieden. De drukste route is die van Bern tot Zürich en Basel. Andere populaire ritten zijn de ‘Glacier Express’, en de ‘Bernina Express’ die door de Alpen van St. Moritz tot Zermatt gaat in ongeveer acht uur en hierbij over 291 bruggen, door 91 bergpassen en over hoogtes van 2000 meter rijdt.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Zwitserland

De grootste spoorwegmaatschappij in Zwitserland is de nationale Swiss Federal Railways (SBB). Zij biedt een tal van treinen aan die het land doorkruisen en treinen met belangrijke verbindingen met het buitenland, zoals de ICE’s naar Bern en Berlijn. Een andere populaire vervoerder, Rhaetian Railway, opereert vooral in het gebied Graubünden en in delen van Italië.

Soorten treinen in Zwitserland

Er zijn veel verschillende types treinen beschikbaar in Zwitserland, waaronder de TGV, ICE, Railjet (RJ) en de City Night Line (CNL), die hogesnelheidstreinen aanbieden naar de grote steden in Duitsland, Nederland, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Het Zwitserse spoorwegennet bestaat uit een reeks regionale en intercity treinen. InterCity en InterRegio treinen bieden snelle verbindingen aan tussen de grote steden en vele regionale gebieden in het land. De meeste treinen hebben airconditioning en verkopen eten en drinken aan boord.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.