Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Zwolle naar Emmen

Vertrekstation trein:Zwolle
Eindstation trein:Emmen
Afstand treinreis:62 km

Welke treinen rijden er van Zwolle naar Emmen?

  • Op het traject tussen Zwolle en Emmen rijden de treinen van Arriva.
  • Je kunt reizen met de stoptrein of met de sneltrein.
  • De trein naar Emmen vertrekt ongeveer 34 keer per dag.
  • In vergelijking met buskaartjes zijn de treintickets op deze lijn relatief goedkoop.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Zwolle naar Emmen?

Arriva heeft het treinvervoer tussen Zwolle en Emmen in 2012 overgenomen van NS. De spoorwegmaatschappij laat elk half uur een trein vertrekken. En na een klein uur reizen, kom je dan aan op de eindbestemming. Wie vroeg op weg wil, kan tegen 6.00 uur de eerste trein nemen. Houd er wel rekening mee dat de eerste paar ritten in het weekend vervallen. Op zaterdagen rijden de treinen vanaf ongeveer 7.00 uur, en op zondag is dat nog een uur later. Doordeweeks stopt de dienstregeling om 0.30 uur 's nachts. In de nacht van zaterdag op zondag rijdt hierna nog één extra trein om het uitgaanspubliek te bedienen. Op zondagavond houdt de dienstregeling juist wat eerder op dan normaal. Want tegen 23.00 uur rijdt de laatste trein weg uit Zwolle.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Zwolle?

De treinen naar Emmen vertrekken vanaf het enige station in Zwolle. Het treinstation is centraal gelegen waardoor het vanuit de hele stad goed bereikbaar is. Als je eenmaal in de stop- of sneltrein zit, kun je rustig achterover leunen. Je hoeft namelijk niet over te stappen als je naar Emmen reist. De trein stopt alleen wel een aantal keer. Zo staat de sneltrein kort stil op zeven tussenstations, en de stoptrein doet onderweg zelfs negen stations aan.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Emmen?

Treinreizigers kunnen in Emmen op twee stations uitstappen: het Emmen Centrum en Emmen Zuid. Beide stations worden aangedaan door de stoptrein en de sneltrein. Het centraal station van Emmen ligt middenin de binnenstad. Winkels, restaurants en kroegen zijn dus op loopafstand. Ga je ergens anders heen? Op het naastgelegen busstation kun je instappen bij één van de vele bussen, die je bijvoorbeeld naar Wildlands Adventure Zoo brengen. Ook op station Emmen Zuid kun je overstappen op een bus. Deze rijdt dan richting de wijk Rietlanden of Parc Sandur.

Reistips

Treinreizen van Zwolle naar Emmen
Reis eenvoudig met de trein naar Emmen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Zwolle naar Emmen te reizen.
FAQs
Hoe ver is Emmen van Zwolle als ik per trein wil reizen?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Emmen van Zwolle van ongeveer 62 km. Als je overweegt een trein ticket van Zwolle naar Emmen te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Als ik per tren wil reizen, welke in Zwolle en Emmen zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je je trip van Zwolle naar Emmen gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Zwolle, vertrekken van Zwolle Stadshagen en op Emmen aankomen in Emmen.

Hoe ver van het centrum in Zwolle en Emmen zijn de belangrijkste?

Als je van plan bent een tren vanuit Zwolle te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Zwolle Stadshagen. Als je aankomt in Emmen per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Emmen, naar het centrum.

Welke zijn actief op de route van Zwolle van Emmen?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Zwolle naar Emmen te brengen per tren. Op de route van On the route naar Emmen van Zwolle kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Zwolle naar Emmen, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Als ik aankom in Emmen vanuit Zwolle per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Emmen?
Voor veel van onze klanten die per trein van Zwolle naar Emmen reizen, is Emmen niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Emmen die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Groningen of Berlijn. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Zwolle naar Emmen te komen?
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per tren van Zwolle naar Emmen te reizen. Omio kan de beste tren verbindingen van Zwolle naar Emmen vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Zwolle
Emmen
Zwolle
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Zwolle - Emmen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: