Treinstations in Nederland

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Internationale treinen vanaf treinstations in Europa

Wil je een treinreis vanaf een treinstation naar een bestemming in Europa plannen? Gebruik dan de bovenstaande zoekfunctie om een treinreis van plaats A naar plaats B te vinden. Vervolgens is het mogelijk om alle soorten treinen van de grootste spoorwegmaatschappijen in Europa te vergelijken. Om een treinreis vanaf een gewenste treinstation te maken, boek je de bijbehorende treintickets die beschikbaar zijn op Omio. Geniet van je treinreis!

Goedkope internationale treinreizen

Grootste treinstations in Nederland

In totaal beschikt Nederland over 400 treinstations, waarvan de drukste Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal zijn. De korte reisduur en de hoge frequentie aan treinen in een relatief klein land heeft ervoor gezorgd dat de stations niet uitgerust zijn met vele voorzieningen zoals in andere landen. De grotere stations kennen wel veel eetgelegenheid en winkels maar de meeste stations in Nederland zijn niet uitgerust met grote winkelcentra, op een paar uitzonderingen na. De steden in Nederland kennen meestal één groot station, namelijk het centraal station, en hebben daarnaast nog tal van kleinere stations. Vanaf deze stations zijn er altijd goede voorzieningen om gemakkelijk in de binnenstad te komen.

Station Utrecht Centraal

Utrecht Centraal vormt het belangrijkste knooppunt van de Nederlandse spoorwegen (NS) en is bovendien in oppervlakte ook het grootste station. Dagelijks reizen zo’n 230.000 passagiers vanaf hier en vertrekken er meer dan 900 treinen. De treinen van NS Internationaal brengen je onder andere naar Basel, Frankfurt, München en Praag. De intercity's rijden op de trajecten tussen de grotere steden zoals Utrecht en Amsterdam en de sprinters brengen je naar de kleinere stations in de omgeving.

De stationshal van Utrecht Centraal loopt naadloos over in het winkelcentrum Hoog Catharijne en is aan de andere zijde verbonden aan de jaarbeurs. Hoog Catharijne beschikt over een honderdtal aan winkels, kantoren, woningen en herbergt ook een bioscoop.

Het station van Utrecht is een belangrijk knooppunt voor stads- en streekbussen. De stadsbussen vertrekken van CS Centrumzijde Oost en brengen je in en direct om de stad. De streekbussen vertrekken van Utrecht CS Jaarzijde en brengen je naar de steden direct in de omgeving van Utrecht. In totaal komen en vertrekken er tientallen stadslijnen en streeklijnen vanaf het station. Men heeft een OV-chipkaart nodig om met de bus te reizen. Wanneer men hier niet over beschikt, kan men een enkel kaartje in de bus kopen.

Station Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal, gelegen op het aangeplempte stationseiland het IJ, verwerkt dagelijks ongeveer 186.000 passagiers. Het is hiermee na Utrecht Centraal het drukste station van Nederland. Vanaf hier kan men een tram, bus, metro of de IJveer nemen om de rest van de stad te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal vertrekken enkele internationale treinen zoals de Thalys naar Brussel, Antwerpen en Parijs of de NS Internationaal naar verschillende steden in Duitsland.

Amsterdam Centraal beschikt over vele eetgelegenheden en verschillende winkels en drogisterijen waar men voor alle kleine gemakken terecht kan. Direct naast het station bevinden zich diverse trams en stadsbussen waarmee men gemakkelijk over in en buiten de stad komt. Het openbaar vervoer binnen Amsterdam wordt aangeboden door de GVB.

Station Rotterdam Centraal

Station Rotterdam Centraal is een belangrijk knooppunt in Nederland. Hier komen iedere dag ongeveer 110.000 reizigers langs. Vanaf dit station kun je met de tram, metro, bus en trein reizen binnen Rotterdam en omstreken.

Het huidige stationsgebouw werd in 2014 officieel geopend. Reizigers kunnen gebruik maken van verschillende faciliteiten zoals kledingwinkels, drank- en eetgelegenheden, taxi's, parkeerplaatsen en bagagekluizen. Ook kunnen mindervaliden voor assistentie vragen om op een gewenste plek te komen.

HomeTreinstations in Nederland

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal