Vluchten in België

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen van en naar België

In België is de grootste luchthaven Brussels Airport, ook wel Zaventem genoemd. Vanuit hier vertrekken de meeste internationale en intercontinentale vluchten. Gezien de kleinschaligheid van België zijn nationale vluchten geen populaire opties, de trein is hiervoor een betere optie. Nationale vluchten vinden vooral plaats voor recreatieve doeleinden of zaken. Er zijn ook een aantal regionale luchthavens in België die internationale vluchten naar verschillende Europese bestemmingen aanbieden. Zo zijn er onder andere de vliegvelden Charleroi, Antwerpen, Oostende en Luik in België gelegen.

Populaire routes

De populairste Europese routes vanuit Brussels Airport gaan naar Madrid, Londen en Genève. De belangrijkste intercontinentale bestemmingen zijn New York, Washington en Tel-Aviv. Vanuit Antwerpen Airport wordt er gevlogen op onder andere Londen, vanuit Charleroi op Madrid, vanuit Oostende op Barcelona en vanuit Luik op Malaga, de Canarische eilanden en Marokko. Er zijn natuurlijk meerdere bestemmingen beschikbaar, het actuele aanbod hangt op de kleinere luchthavens sterk af van het seizoen.

Grootste luchtvaartmaatschappijen

In België is Brussels Airlines de nationale luchtvaartmaatschappij met haar thuisbasis op Brussels Airport. Sinds 2014 heeft Brussels Airlines ook een low-costformule om concurrentie aan te gaan met andere lagekostenluchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair en easyJet. Andere maatschappijen die actief zijn in België zijn onder andere JetairFly en Thomas Cook Airlines, beide met hun hoofdhub op Brussels Airport. Deze maatschappijen staan voornamelijk in voor vakantievluchten. Bovendien stoppen er ook verschillende internationale maatschappijen in België, zo heeft Ryanair een hub op Brussels Airport en op Charleroi Airport en bieden Wizz Air, Flybe en Pegasus Airlines vluchten naar Europese bestemmingen aan.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.