Vluchten van en naar Canada

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vluchten in Canada

Vliegen is een efficiënte en snelle manier om naar en binnen Canada te reizen. Het op één na grootste land is de thuisbasis van diverse landschappen en metropolen. U kunt toegang krijgen tot alle grote steden in Canada door vluchten te boeken via Omio. De meerderheid van de bevolking woont in steden als Toronto, Montreal, Vancouver, Calgary, Edmonton en Ottawa. Reizigers kunnen tussen elk van de steden in Canada vliegen door vluchten te boeken via Omio. Internationaal reizen Canadezen naar de Verenigde Staten, Europa, de Filippijnen en Cancun.

Canada heeft luchthavens die zowel binnenlandse als internationale vluchten verzorgen. Er zijn meer dan 15 erkende luchthavens die internationale vluchten verzorgen. Canada heeft meer dan 500 luchthavens, wat het reizen per vliegtuig in het uitgestrekte land zeer gemakkelijk maakt. Enkele van de drukste vliegvelden zijn Toronto Pearson Airport, Vancouver International Airport, Halifax Stanfield International Airport, Montreal Pierre Elliot Trudeau Airport en Ottawa McDonald- Cartier International Airport.

Wanneer u naar Canada reist, zijn enkele van de meest populaire bestemmingen om te bezoeken de steden. Stedelijke centra zijn levendig met diversiteit en cultuur. Voor meer natuur en pittoreske landschappen kunt u een bezoek brengen aan de Niagara Falls bij Toronto, Banff National Park en de Rocky Mountains, Whistler om te skiën, de Polar Bears in Churchill en Tofino.

Booking met Omio

U kunt vluchten in Canada boeken via Omio. Eenmaal op de website vult u gegevens in over uw vertrekpunt, bestemming en reisdatum. Omio stuurt je automatisch door naar een site met beschikbare vluchten in Canada. Op deze site kunt u door verschillende vliegroutes bladeren, de beschikbare tijden en prijzen bekijken. U kunt ook de ticketprijzen verlagen door gebruik te maken van promoties en aanbiedingen op de Omio-website. Zodra u een betaling heeft gedaan, stuurt Omio het ticket naar uw mobiele telefoon voor een snelle en veilige toegang. Als uw reis enkele weken weg is, kunt u de Omio-app downloaden voor meldingen van prijswijzigingen op verschillende bestemmingen.

Vliegende bedrijven in Canada

Er zijn meer dan 30 luchtvaartmaatschappijen in Canada die zich bezighouden met passagiersvervoer. U kunt vluchten boeken bij uw favoriete maatschappijen met Omio of bladeren door de voorzieningen en ticketprijzen die worden aangeboden door verschillende aanbieders. Sommige aanbieders vliegen naar verschillende continenten zoals Noord-Amerika, Azië, Europa, Australië en Zuid-Amerika.

Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land en de grootste luchtvaartmaatschappij. De grootste hub is de Toronto Pearson Airport. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar meer dan 150 bestemmingen in Canada en over de hele wereld. De luchtvaartmaatschappij heeft ook verschillende klassen en heeft lounges voor business class reizigers waar je gratis Wi-Fi, eten en drinken kunt vinden.

West Jet is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij, en biedt betaalbare vluchten in Canada. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 70 bestemmingen in Canada, de Verenigde Staten, het Caribisch gebied en Mexico. Hun belangrijkste hubs zijn in Calgary en Alberta. Voor zonnige vakanties is Sunwing Airlines een populaire luchtvaartmaatschappij. Het bedrijf richt zich op zonnige bestemmingen in o.a. Florida, het Caribisch gebied, Mexico en Midden-Amerika.

Sommige luchtvaartmaatschappijen vliegen uitsluitend in Canada. Zij omvatten Canadese Mountain Air in British Columbia en Alberta, Harbour Air op het lagere vasteland en British Columbia, Air North in het noordwesten en Thunder Air die het noorden van Ontario bedient.

Populaire internationale routes per vlucht

Canada heeft dankzij vele luchthavens en luchtvaartmaatschappijen het zwaarste vliegverkeer ter wereld. Passagiers uit Toronto reizen naar New York City en Chicago in de Verenigde Staten; Londen, Dublin, Edinburgh, Amsterdam, Oslo en Stockholm in Europa, en New Delhi, Tokio en Hong Kong in Azië.

Vluchten in Canada vanuit Vancouver gaan meestal naar Los Angeles en Portland in de Verenigde Staten; Londen en Parijs in Europa en Tokio, Hong Kong, Seoul, Fukuoka in Azië. Vanuit Calgary gaan reizigers naar Los Angeles, Portland, Londen, Amsterdam, Tokio, New Delhi en Manilla.

Vanuit Montreal kunt u een korte en betaalbare vlucht nemen naar New York City, Boston, Parijs, Londen, Brussel, Oslo en Stockholm in Europa, Tokio en Shanghai. Bij Halifax kunt u vluchten boeken naar New York City, Boston, Dublin, Londen, Parijs, New Delhi en Tokio.

Air Canada is de grootste luchtvaartmaatschappij, en heeft hubs in Vancouver in Canada, New York City in La Guardia, Chicago in O'Hare, Madrid in Spanje in Adolfo Suarez Madrid-Barajas, Rome in Leonardo da Vinci-Fiumicino, Parijs in Charles de Gaulle onder andere. U kunt een vlucht naar een van deze luchthavens boeken via de Omio-website om de beste aanbiedingen te krijgen.

Wanneer u aankomt

Het is altijd een goed idee om papieren kopieën van uw relevante documenten te hebben. Bewaar uw paspoorten, visa, instapkaarten, vliegroute en verzekeringsdocumenten in één map en bewaar deze in uw dichtstbijzijnde tas, zodat u ze gemakkelijk kunt terugvinden wanneer u landt.

Om de doorstroming op de Canadese luchthavens te bevorderen moet elke reiziger naar Canada beschikken over een ingevuld elektronisch eTA-formulier. Dit vraag je uiterlijk 75 uur voor je vertrek aan. De meeste aanvragen worden binnen een paar minuten goedgekeurd. Neem je elektronische apparatuur mee? Canada maakt gebruik van een netspanning van 120 V. Je smartphone of laptop zal alleen werken als je een stroomomvormer meeneemt en een verloopstekker voor Canadese stopcontacten.

Populairste vluchten

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal