Vluchten van en naar Denemarken

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in Denemarken

Vliegen in Denemarken gaat comfortabel en snel. Soms is het vliegtuig de enige vorm van vervoer tussen twee steden, omdat er over water gereisd moet worden. Reizen per bus of per trein is dan meestal geen optie. Via Omio heb je snel een overzicht van alle beschikbare vluchten tussen twee steden op een bepaalde datum. Je bestelt jouw tickets direct via de website en krijgt de e-tickets in je mailbox. Deze tickets kun je uitprinten en bij het boarden van het vliegtuig laten scannen. Scannen vanaf je mobiele telefoon is ook mogelijk. Zo bespaar je een hoop tijd op het vliegveld. Vooral de vluchten tussen de grote steden in Denemarken zijn populair. Enkele voorbeelden daarvan zijn de volgende vluchten:

  • Van Kopenhagen naar Aarhus: vanuit de hoofdstad vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar verschillende steden in Denemarken. Een populaire vliegroute is die van Kopenhagen naar Aarhus, waar dagelijks veel mensen voor zowel hun werk als voor plezier gebruik van maken. Deze binnenlandse vlucht neemt ongeveer 40 minuten in beslag.
  • Van Kopenhagen naar Billund: ook wanneer je van Kopenhagen naar Billund vliegt, kom je deels over water. Vandaar dat het niet mogelijk is om deze route in zijn geheel per boot of trein af te leggen. Deze vliegroute is vooral populair omdat in Billund zich Legoland bevindt, dat dagelijks veel bezoekers trekt. De vlucht duurt 50 tot 55 minuten.

Boeken met Omio

Vliegen in Denemarken met Omio gaat heel gemakkelijk. Wanneer je op de website van Omio de stad van aankomst en vertrek aangeeft én vervolgens de datum kiest waarop je wilt reizen, dan krijg je een volledig overzicht van alle beschikbare vluchten op die dag. Ook staat er bij aangegeven wat de goedkoopste en wat de snelste vlucht is. Zo kun je zelf bepalen met welke vluchtaanbieder jij wilt vliegen. De tickets kun je direct downloaden als e-ticket waarmee je direct toegang hebt tot jouw vliegtuig. Zo voorkom je dat je op het vliegveld moet wachten.

Luchtvaartmaatschappijen in Denemarken

De vluchten in Denemarken worden door verschillende luchtvaartmaatschappijen verzorgd. Afhankelijk van de route zijn er één of meerdere aanbieders op een route. Via Omio kun je ook zien welke maatschappij een bepaalde vlucht aanbiedt en kun je de verschillende prijzen vergelijken. Door de onderlinge concurrentie zal men trachten de prijzen zo laag mogelijk te houden, wat voor jou alleen maar voordelen oplevert. De volgende maatschappijen bieden vliegtickets aan voor routes tussen steden in Denemarken:

  • SAS: een van de aanbieders van vluchten binnen Denemarken is Scandinavian Airlines, vroeger Scandinavian Airlines System​ (SAS) genoemd. Dit is de luchtvaartmaatschappij die veel van de vluchten in Denemarken, Zweden en Noorwegen verzorgt. Het bedrijf werd in 1946 in Zweden opgericht.
  • KLM: ook is het mogelijk om via KLM een vlucht binnen Denemarken te boeken, alleen betreft het dan wel vaak een vlucht met een tussenstop. Soms is dat zelfs in een ander land, wat niet altijd even praktisch is.
  • Regional Jet: het Russische Regional Jet verzorgt ook vluchten in Denemarken. Deze vluchten worden aangeboden onder de vlag van SAS. SAS heeft de afgelopen tijd de samenwerking met Regional Jet geïntensiveerd en laat doorgaans de vluchten met minder dan 100 mensen door dit bedrijf uitvoeren.

Populaire internationale routes per vliegtuig

Naast vliegen in Denemarken kun je natuurlijk ook vliegen náár Denemarken. Vanaf verschillende Europese steden wordt er gevlogen op de grotere Deense steden. Eindbestemming is in de meeste gevallen Kopenhagen, de hoofdstad van het land. Er is een aantal routes die hierbij erg populair zijn. Enkele voorbeelden daarvan zijn de vluchten:

  • Van Londen naar Kopenhagen: veel Engelsen reizen voor zowel werk als voor plezier graag naar Denemarken. Binnen 2 uur ben je op de plek van bestemming en een ticket van Londen naar de Deense hoofdstad is ook nog eens vrij goedkoop, vooral met een luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld Ryanair. Kopenhagen is daarom een perfecte stad voor een goedkope citytrip voor veel Londenaren.
  • Van Amsterdam naar Kopenhagen: ook voor veel Nederlander is Kopenhagen een perfecte stad voor een leuke citytrip. De vliegreis duurt ongeveer 1 uur en 20 minuten en een vliegticket is relatief goedkoop.
  • Van Parijs naar Billund: ben je een liefhebber van attractieparken? Bezoek dan Disneyland Parijs en vlieg daarna door naar Billund waar je Legoland bezoekt. AirFrance vliegt je er in 1 uur en 45 minuten naar toe. 

Wanneer je aankomt op bestemming

Wanneer je een vlucht boekt naar Denemarken dan wil je na de landing natuurlijk meteen volop profiteren van je tijd in dit mooie land. Maak thuis of tijdens je vlucht alvast een lijstje met de dingen die je echt wilt doen in Denemarken en de bezienswaardigheden die je absoluut niet wilt missen. Ga in Kopenhagen bijvoorbeeld naar Stroget, het belangrijkste winkelgebied van Kopenhagen met verschillende winkels van designermerken. Ook tref je hier leuke restaurants en uitgaansgelegenheden aan. Ben je een fervent Lego-liefhebber? Ga dan naar Billund en kijk je ogen uit in Legoland. Of ga naar Odense om daar het standbeeld van Hans Christiaan Andersen, de bedenker van vele wereldbekende sprookjes, te bewonderen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal