Vluchten van en naar Duitsland

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in Duitsland

Als je wilt vliegen in Duitsland, heb je een ruime keuze aan bestemmingen en luchtvaartmaatschappijen. Veel steden in Duitsland hebben een eigen luchthaven, waardoor je eenvoudig met het vliegtuig naar de verschillende regio's van het land vliegt. Duitsland herbergt tientallen vliegvelden, variërend van grote internationale luchthavens tot kleinere regionale vliegvelden. Vooral verbindingen tussen de grote steden zijn populaire vliegroutes. Vanuit Berlijn vlieg je bijvoorbeeld eenvoudig naar München, waar je een verfrissend biertje kunt drinken in een Biergarten of prachtige kunstwerken bewondert in de Alte Pinakothek. Een andere drukke vliegroute is van München naar de havenstad Hamburg in het noorden. Breng je graag een bezoek aan Berlijn? Vlieg dan van Keulen naar de hoofdstad voor een bezoek aan de Rijksdag of de East Side Gallery. Er zijn diverse airlines actief op de Duitse markt. Hierdoor heb je op de verschillende routes meestal de keuze uit meerdere luchtvaartmaatschappijen en weet je zeker dat je een correcte prijs betaalt. Je kunt niet alleen tickets boeken met de Duitse maatschappijen Lufthansa en Eurowings, maar ook met de Britse prijsvechter easyJet. Om de beste vliegtickets te vinden, zoek je je vlucht bij Omio. Dankzij de duidelijke zoekresultaten vind je snel een goedkope vlucht en daarnaast kun je meestal het ticket opslaan op je mobiele telefoon.

Boeken met Omio

Bij Omio vind je tickets op alle mogelijke vliegroutes in Duitsland, waardoor je op één plek je rondreis door dit leuke land kunt uitstippelen. Je ziet bovendien in één overzicht welke vlucht de beste prijs en reistijden biedt, zodat je eenvoudig een keuze kunt maken. Als je op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen om te vliegen in Duitsland, kun je je het beste inschrijven voor de nieuwsbrief. Voor goedkope tickets kun je bovendien het beste een aantal maanden van tevoren boeken of andere reisdata selecteren.

Luchtvaartmaatschappijen in Duitsland

In Duitsland vliegen verschillende luchtvaartmaatschappijen tussen de Duitse steden. Dit zijn niet alleen Duitse airlines, maar ook bedrijven van buiten Duitsland.

  • Lufthansa: dit is de grootste Duitse airline. Het bedrijf stamt uit 1926 en is de eigenaar van verschillende dochterondernemingen, waaronder Lufthansa CityLine en Swiss. Lufthansa vliegt tussen verschillende Duitse bestemmingen, zoals tussen Frankfurt en Hamburg en München en Berlijn, maar ook naar veel bestemmingen buiten Duitsland. De belangrijkste luchthavens voor Lufthansa zijn Flughafen Frankfurt am Main en Flughafen München Franz Josef Strauß. Vanuit Duitsland vlieg je bovendien door naar andere bestemmingen, zoals Singapore, Moskou of New York.
  • Eurowings: de low-cost carrier Eurowings is opgericht in 1993 en later een dochterbedrijf van Lufthansa geworden. Eurowings heeft als hubs de luchthavens van Hamburg, Keulen-Bonn en Düsseldorf. De airline onderhoudt onder meer verbindingen tussen Keulen en Berlijn en Hamburg en München en biedt hierdoor een goed alternatief voor Lufthansa om te vliegen in Duitsland.
  • easyJet: tot slot is het Britse easyJet actief op de Duitse binnenlandse markt. Met easyJet vlieg je onder meer van Berlijn naar verschillende bestemmingen, waaronder Stuttgart, Düsseldorf, Keulen en München. easyJet vliegt met een moderne vloot Airbus-vliegtuigen, waardoor je comfortabel op je bestemming aankomt. Daarnaast kun je met deze maatschappij vanuit verschillende Europese landen naar Duitsland vliegen.

Populaire internationale routes per vliegtuig

Vanuit landen buiten Duitsland vlieg je rechtstreeks naar verschillende populaire bestemmingen in Duitsland.

  • Berlijn: veel internationale vluchten landen op een van de luchthavens van Berlijn. Vanaf Schiphol vlieg je bijvoorbeeld rechtstreeks naar de luchthavens Berlin-Tegel of Berlin-Schönefeld. Ook vanuit andere Europese landen, zoals België, Frankrijk of Italië reis je eenvoudig naar Berlijn.
  • München: een andere erg belangrijke internationale luchthaven is de Flughafen München Franz Josef Strauß. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks meerdere rechtstreekse vluchten naar München, onder meer met KLM en Lufthansa.
  • Frankfurt: de zakenstad Frankfurt is ook een populaire vliegbestemming in Duitsland. Vanuit Nederland vlieg je direct vanaf de luchthaven Schiphol naar deze stad. Het is bovendien mogelijk om vanaf de luchthaven van Brussel naar Frankfurt te reizen.
  • Stuttgart: naar Stuttgart vlieg je ook eenvoudig rechtstreeks vanuit Amsterdam, bijvoorbeeld met KLM of Eurowings. Stuttgart is daarnaast goed te bereiken vanuit andere Europese landen, waaronder Zwitserland en Frankrijk.

Wanneer je aankomt op bestemming

Na de aankomst met het vliegtuig reis je eenvoudig door naar je accommodatie. Het openbaar vervoer is namelijk erg goed geregeld in Duitsland, waardoor je makkelijk met de bus, metro of trein bij je hotel aankomt. Onderweg kun je nog even stoppen voor een lekkere braadworst of genieten van een drankje in een biertuin, die in veel Duitse steden liggen en erg populair zijn bij de lokale bevolking. De steden zijn bovendien erg goed per fiets te verkennen, die je op veel plaatsen kunt huren. Fiets in Berlijn bijvoorbeeld een rondje door het park Großer Tiergarten of verken de oude monumenten in de binnenstad van München.

Vliegen van en naar Duitsland

Duitsland beschikt over een heel aantal eersteklas luchthavens met uitstekende binnenlandse, Europese en intercontinentale verbindingen die van hieruit vertrekken. In de laatste jaren is er echter wel een terugname van de binnenlandse vluchten, aangezien reizigers verkiezen op een goedkopere of snellere manier door het land te reizen, zoals met de hogesnelheidstrein. Desalniettemin, gebruiken ongeveer 180 miljoen passagiers per jaar de luchthavens van Duitsland. De meeste passagiers vliegen met Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld en tevens de nationale airline van het land.

Populaire routes

De belangrijkste verbindingen in Duitsland gaan tussen Düsseldorf en München, Berlijn-Tegel en Frankfurt am Main, Berlijn en München en Hamburg en München. Op deze routes zijn er ongeveer zo’n 1000 vluchten per maand.

Grootste luchthavens in Duitsland

De luchthavens van München en Frankfurt am Main spelen de belangrijkste rol in het luchtverkeer van Duitsland. Zij zijn de belangrijkste hubs en worden voornamelijk aangedaan door de vliegtuigen van Lufthansa. Ze zijn bovendien niet enkel belangrijke verkeersknooppunten in Duitsland, maar zelfs in heel Europa, waar ze functioneren als belangrijke air hubs. De vliegvelden van Berlijn-Tegel, Düsseldorf en Hamburg hebben een groot aantal passagiers voor hun binnenlandse vlucthen.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in Duitsland

Een grote verscheidenheid aan luchtvaartmaatschappijen is actief op de Duitse markt. De vijf grootste maatschappijen in het land, gebaseerd op hun passagiersaantal, zijn Lufthansa, Air Berlin, TUIfly, German Wings en Condor/Thomas Cook. Lufthansa vervoert met grote voorsprong de meeste passagiers, dit zijn er ongeveer zo een 103 miljoen per jaar. Op de tweede plaats staat Air Berlin met meer dan 33 miljoen passagier per jaar en op de derde TUIfly, met jaarlijks ongeveer 8,5 miljoen passagiers.

Populairste vluchten

Homevluchten/duitsland

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal