Vluchten in Duitsland

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen van en naar Duitsland

Duitsland beschikt over een heel aantal eersteklas luchthavens met uitstekende binnenlandse, Europese en intercontinentale verbindingen die van hieruit vertrekken. In de laatste jaren is er echter wel een terugname van de binnenlandse vluchten, aangezien reizigers verkiezen op een goedkopere of snellere manier door het land te reizen, zoals met de hogesnelheidstrein. Desalniettemin, gebruiken ongeveer 180 miljoen passagiers per jaar de luchthavens van Duitsland. De meeste passagiers vliegen met Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij in de wereld en tevens de nationale airline van het land.

Populaire routes

De belangrijkste verbindingen in Duitsland gaan tussen Düsseldorf en München, Berlijn-Tegel en Frankfurt am Main, Berlijn en München en Hamburg en München. Op deze routes zijn er ongeveer zo’n 1000 vluchten per maand.

Grootste luchthavens in Duitsland

De luchthavens van München en Frankfurt am Main spelen de belangrijkste rol in het luchtverkeer van Duitsland. Zij zijn de belangrijkste hubs en worden voornamelijk aangedaan door de vliegtuigen van Lufthansa. Ze zijn bovendien niet enkel belangrijke verkeersknooppunten in Duitsland, maar zelfs in heel Europa, waar ze functioneren als belangrijke air hubs. De vliegvelden van Berlijn-Tegel, Düsseldorf en Hamburg hebben een groot aantal passagiers voor hun binnenlandse vlucthen.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in Duitsland

Een grote verscheidenheid aan luchtvaartmaatschappijen is actief op de Duitse markt. De vijf grootste maatschappijen in het land, gebaseerd op hun passagiersaantal, zijn Lufthansa, Air Berlin, TUIfly, German Wings en Condor/Thomas Cook. Lufthansa vervoert met grote voorsprong de meeste passagiers, dit zijn er ongeveer zo een 103 miljoen per jaar. Op de tweede plaats staat Air Berlin met meer dan 33 miljoen passagier per jaar en op de derde TUIfly, met jaarlijks ongeveer 8,5 miljoen passagiers.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.