Vluchten van en naar Noorwegen

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in Noorwegen

Het Scandinavische land Noorwegen is een ideale bestemming om met het vliegtuig te verkennen, mede door de grote afstanden. Het land telt maar liefst 98 luchthavens, waardoor het overgrote deel van het land via de lucht te bereiken is. De luchthaven van de hoofdstad Oslo is de belangrijkste van het land. Hiervandaan vertrekken vluchten naar het westen en noorden van Noorwegen, maar ook naar diverse bestemmingen buiten Europa. Populaire routes in Noorwegen zijn onder meer van Oslo naar Stavanger en van Oslo naar Bergen, waar je de kleurrijke wijk Bryggen en een van de prachtige fjorden niet mag overslaan. Een andere geliefde bestemming om naar te vliegen in Noorwegen is het noordelijk gelegen Trømso, waar je 's winters het schitterende noorderlicht kunt zien of met een sneeuwscooter het besneeuwde landschap kunt verkennen. In Noorwegen zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen actief, waaronder SAS, Norwegian en Widerøe, waarmee je vrijwel alle bestemmingen bereikt. Hierdoor heb je vaak de keuze uit meerdere airlines, zodat je niet te veel betaalt voor je vlucht. Om de beste en goedkoopste vluchten te vinden, kijk je op Omio. Na het afrekenen ontvang je je ticket eenvoudig op je mobiele telefoon, waardoor je ook tijdens je reis vluchten in Noorwegen kunt kopen.

Boeken met Omio

Na het ingeven van je vertrekpunt en bestemming zie je eenvoudig de aangeboden vluchten op jouw route. Bij Omio kun je tickets van vrijwel iedere luchtvaartmaatschappij kopen, waardoor je alles op één site kunt regelen. Ben je op zoek naar de goedkoopste tickets? Probeer dan te zoeken op andere reisdata of kies voor een alternatieve luchthaven. Het is daarnaast een goed idee om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat je geen enkele aanbieding meer mist en goedkoop kunt vliegen in Noorwegen.

Luchtvaartmaatschappijen in Noorwegen

In Noorwegen zijn verschillende airlines actief, die zowel naar de grote steden als de kleinere regionale luchthavens vliegen.

  • SAS: Scandinavian Airlines of SAS is een grote gemeenschappelijke airline van Noorwegen, Denemarken en Zweden. De belangrijkste luchthaven voor SAS in Noorwegen is Luchthaven Oslo Gardermoen, waarvandaan vluchten naar veel Noorse steden vertrekken. Zo kun je met SAS Van Oslo naar Bergen of Stavanger vliegen. Andere routes die SAS aanbiedt zijn van Bodø naar Tromsø of van Stavanger naar Trondheim. Met Scandinavian Airlines vlieg je bovendien naar diverse andere landen in Europa en daarbuiten.
  • Norwegian: een andere belangrijke luchtvaartmaatschappij op de Noorse markt is Norwegian Air Shuttle, kortweg Norwegian. Deze low-cost luchtvaartmaatschappij vliegt in Noorwegen onder meer van Bergen naar Oslo en van Stavanger naar Tromsø. De vluchten van Norwegian vertrekken meestal meerdere keren per dag, waardoor je een ruime keuze aan vertrektijden hebt om te vliegen in Noorwegen.
  • Widerøe: deze belangrijke Noorse luchtvaartmaatschappij vliegt naar vrijwel alle luchthavens in Noorwegen en is dus ideaal als je graag de wat kleinere steden opzoekt. Vanuit Bodø kun je bijvoorbeeld naar Alta, Andenes en Hammerfest vliegen. Belangrijke vliegvelden voor Widerøe zijn Bodø Airport, Oslo Airport en Bergen Airport. Het is daarnaast mogelijk om met Widerøe naar andere bestemmingen in Scandinavië of Europa te vliegen.

Populaire internationale routes per vliegtuig

Vanuit landen buiten Noorwegen vertrekken veel rechtstreekse vluchten naar de belangrijkste steden van het land.

  • Oslo: op de grote luchthaven van Oslo landen vliegtuigen uit alle delen van de wereld. Vanuit Nederland vlieg je bijvoorbeeld rechtstreeks in 1 uur en 45 minuten naar Oslo. Dit kan onder meer met KLM, SAS en Norwegian. Ook vanuit Düsseldorf en Brussel vertrekken directe vluchten naar de Noorse hoofdstad.
  • Bergen: een andere populaire bestemming in Noorwegen is Bergen, dat aan de kust in het zuidwesten van het land ligt. Vanaf Schiphol in Amsterdam kun je zowel met een rechtstreekse vluchten als met een overstap Bergen bereiken. Als je overstapt, is dit vaak op de luchthaven van Oslo of Kopenhagen.
  • Stavanger: tot slot is de stad Stavanger goed te bereiken vanuit Nederland en omringende landen. KLM vliegt in 1 uur en 30 minuten direct naar Stavanger en met SAS of Norwegian vlieg je met een overstap naar deze stad.

Wanneer je aankomt op bestemming

Na aankomst met het vliegtuig kun je op verschillende manieren doorreizen. Als je in het centrum van een stad verblijft, is het openbaar vervoer de beste optie. Ontdek je liever de ongerepte landschappen van Noorwegen? Kies er dan voor om een auto te huren bij aankomst op de luchthaven. In de winter kan het in Noorwegen erg koud worden, vooral in het noorden van het land. Vergeet daarom niet om warme kleding in te pakken. De meeste Noren spreken erg goed Engels, maar het is altijd handig om een woordje Noors te spreken. 'Hei' betekent hallo, 'tak' is bedankt en 'på gjensyn' betekent tot ziens. Vergeet als je uit eten gaat bovendien niet de lokale lekkernijen te bestellen, zoals lutefisk, pinnekjøtt of een heerlijk stukje eland.

HomeVluchten van en naar Noorwegen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal