Vluchten van en naar Spanje

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in Spanje

Vliegen in Spanje is ideaal als je de verschillende delen van het land wilt verkennen. Dankzij het grote netwerk van binnenlandse vluchten reis je eenvoudig naar mooie steden, zoals Barcelona en Madrid, of een van de zonnige eilanden, waaronder Ibiza en Tenerife. Spanje herbergt veel verschillende luchthavens, waarvan Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport, Barcelona-El Prat Josep Tarradellas Airport en Palma de Mallorca Airport de drukste van het land zijn. Tijdens je vakantie in Spanje kun je bijvoorbeeld voor een van de populaire routes kiezen. Vlieg van Barcelona naar Madrid als je deze twee geweldige steden wilt combineren. Als je naast cultuur ook veel wilt zonnen op het strand, vlieg je van Barcelona naar Ibiza. Op dit geweldige eiland, dat omringd wordt door de Middellandse Zee, verken je de monumenten van Ibiza-stad of kom je tot rust op het mooie strand Cala Saladeta. Tussen de diverse Spaanse bestemmingen wordt meestal gevlogen door meerdere luchtvaartmaatschappijen, waardoor je genoeg keuze hebt. Je kunt onder meer met Iberia, Air Europa, Vueling en Ryanair vliegen in Spanje. Om een ticket te boeken, zoek je je vlucht op Omio. Na het afrekenen ontvang je doorgaans je ticket op je smartphone, waardoor je ook gemakkelijk tijdens je reis een vliegticket kunt kopen.

Boeken met Omio

Als je graag wilt vliegen in Spanje, voer je je vertrek- en aankomststad in op Omio. Hierna zie je in één overzicht alle mogelijke vluchten met vluchttijden en prijzen. Heb je de juiste prijs nog niet gevonden? Probeer dan te zoeken op andere data of kies voor een alternatieve luchthaven die in de buurt ligt. Ook is het handig om je in te schrijven voor de nieuwsbrief, zodat je alle aanbiedingen direct ontvangt. Als je een rondreis maakt door Spanje, boek je eenvoudig al je vluchten bij Omio en hoef je niet op verschillende websites te boeken.

Luchtvaartmaatschappijen in Spanje

Op de Spaanse vliegmarkt zijn verschillende bedrijven actief, zowel uit Spanje als uit andere Europese landen.

  • Iberia: Iberia is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van Spanje en onderhoudt zowel veel binnenlandse verbindingen als verbindingen naar andere landen in Europa en daarbuiten. Je vliegt met Iberia onder meer vanaf de luchthaven van Madrid naar Barcelona, Valencia, Palma de Mallorca en Málaga. Veel binnenlandse vluchten worden uitgevoerd door Air Nostrum.
  • Air Europa: een andere belangrijke Spaanse airline is Air Europa. Deze in 1986 opgerichte maatschappij is onderdeel van de SkyTeam alliantie en vliegt onder meer naar veel Spaanse eilanden. Daarnaast biedt Air Europa vluchten aan naar bestemmingen in Noord-Amerika. Je kunt met Air Europa onder meer van Madrid naar Barcelona en van Tenerife naar Madrid vliegen.
  • Vueling: de low-cost carrier Vueling is ook een grote aanbieder van binnenlandse vluchten in Spanje. Je reist met Vueling bijvoorbeeld van Barcelona naar Sevilla. Belangrijke luchthavens voor deze airline zijn de vliegvelden bij Barcelona, Alicante, Valencia en Madrid. Vueling vliegt bovendien naar veel bestemmingen in andere landen in Europa.
  • Ryanair: de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair is ook actief op de Spaanse binnenlandse markt. Je boekt met Ryanair goedkope vluchten van Barcelona naar Ibiza en van Madrid naar Gran Canaria.

Populaire internationale routes per vliegtuig

Spanje is een populair vakantieland, waardoor en vanuit veel landen rechtstreekse verbindingen onderhouden worden met leuke steden en eilanden.

  • Madrid: veel internationale vluchten landen op de luchthaven van Madrid. Vanuit Amsterdam vertrekken er meerdere keren per dag rechtstreekse vluchten naar de Spaanse hoofdstad, bijvoorbeeld met KLM, Iberia of Air Europa. Bovendien kun je vanuit Brussel of Düsseldorf rechtstreeks naar Madrid vliegen.
  • Barcelona: ook de bruisende stad Barcelona is een populaire bestemming in Spanje. Je kunt vanaf verschillende Nederlandse luchthavens naar Barcelona vliegen, zoals vanaf Schiphol in Amsterdam of de luchthaven van Eindhoven. De airlines KLM en Transavia onderhouden onder meer verbindingen met deze stad. Op Omio vind je eenvoudig de beste tickets.
  • Valencia: naar Valencia vlieg je direct via Schiphol of Eindhoven. De bedrijven KLM, Ryanair en Transavia bieden rechtstreekse vluchten aan. Daarnaast kun je vertrekken vanuit Düsseldorf of Brussel.
  • Tenerife: een van de meest populaire eilanden is Tenerife, dat onderdeel is van de Canarische Eilanden. Je kunt naar dit eiland zowel rechtstreeks als met een tussenstop vliegen. Meestal stap je over in Madrid of Barcelona.

Wanneer je aankomt op bestemming

Voor je vakantie naar Spanje is het erg handig als je een paar woorden Spaans spreekt. 'Buenos días' betekent goedendag, terwijl je met 'gracias' bedankt. Na aankomst in een van de Spaanse steden reis je meestal eenvoudig verder met het openbaar vervoer. In grote steden zoals Madrid of Valencia ga je bijvoorbeeld met de metro naar het centrum van de stad. Hier kun je meteen genieten van de lekkerste tapas of van een lokaal glas rioja op een zonnig terras. Ga je naar een van de eilanden? Huur dan een auto om de hoogtepunten te verkennen. Dit kan op de meeste luchthavens.

Vliegen van en naar Spanje

Spanje is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Europa. In 2012 verwerkte de Spaanse luchthavens ongeveer 160 miljoen passagiers, wat van Spanje de derde drukste toeristische bestemming van Europa maakt. Het land heeft ook meer vliegvelden dan eender welk land in Europa, met een totaal van 48 luchthavens en heliports. Van deze vliegvelden bieden Madrid-Barajas Airport Adolfo Suárez en Barcelona-El Prat intercontinentale vluchten aan naar Amerika, Azië en Afrika. Deze twee luchthavens zijn ook de drukste in termen van passagiersaantallen voor zowel internationale als binnenlandse vluchten. Andere drukke luchthavens zijn Palma de Mallorca Airport –gezien de drukte op de Balearen tijdens het vakantieseizoen – de Malaga-Costa del Sol, Gran Canaria Airport en Tenerife-Zuid. Deze laatste twee vliegvelden bieden ook rechtstreekse vluchten aan naar andere Europese steden in Europa en Afrika.

Populaire routes in Spanje

Routes naar en van de Canarische en Balearische Eilanden zijn de meest populaire vluchten voor Spanjaarden, zeker tijdens het vakantieseizoen. Binnenlandse vluchten worden vaak genomen naar regio’s waar er slechte treinverbindingen zijn, zoals de oostelijke en westelijke delen van het land, en Santiago de Compostela. Alle grote luchthavens bieden internationale vluchten aan naar Europese bestemmingen zoals Rome, Parijs, Londen en Berlijn, maar ook exotische bestemmingen zoals Kroatië en Griekenland. Andere populaire verbidingen zijn de intercontinentale vluchten naar New York, Los Angeles, Havana, Cancun en Miami.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in Spanje

Iberia is de oudste luchtvaartmaatschappij van Spanje en biedt vele regelmatige vluchten aan naar bestemmingen in Centraal- en Zuid-Amerika. Ze zijn deel van de International Airlines Group, waar ook British Airways toe behoort, en verkreeg in 2013 ook 90% van de aandelen van Vueling. Iberia is actief op de luchthavens van Madrid, Barcelona, Bilbao, Santander, Malaga, Tenerife, Asturië, Alicante en Pamplona.
Vueling is een snelgroeiende lagenkostenluchtvaartmaatschappij en grote speler op de Spaanse markt. Ze bieden binnenlandse vluchten aan maar vliegen ook naar vele bestemmingen binnen Europa en Noord-Afrika. Hun thuishaven is in Barcelona-El Prat, maar ze doen ook de meeste andere luchthavens aan in de Balearen, Canarische Eilanden, Galicië, Asturië, Baskenland, Madrid, Barcelona, Santander en Valladolid.
Air Europa is de derde grootste luchtvaartmaatschappij en biedt vluchten aan naar Oost-Europa en Amerika. De vluchten van Air Europa zijn beschikbaar vanuit de grotere luchthavens in Andalusië, Extremadura, de Balearen, Levante, Barcelona, Zaragoza, Lleida, Madrid, Valladolid en Albacete.

Soorten vliegtuigen in Spanje

De meeste luchtvaartmaatschappijen in Spanje, inclusief Iberia en Vueling, gebruiken de Airubs A319, A320, A321, A330, A340 en A350. Air Europa daarentegen, combineert verschillende types van vliegtuigen in zijn vloot, inclusief de Boeing 737-800 en de Embraer 195.

Populairste vluchten

Homevluchten/spanje

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal