Vluchten in Spanje

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen van en naar Spanje

Spanje is een van de meest populaire toeristische bestemmingen van Europa. In 2012 verwerkte de Spaanse luchthavens ongeveer 160 miljoen passagiers, wat van Spanje de derde drukste toeristische bestemming van Europa maakt. Het land heeft ook meer vliegvelden dan eender welk land in Europa, met een totaal van 48 luchthavens en heliports. Van deze vliegvelden bieden Madrid-Barajas Airport Adolfo Suárez en Barcelona-El Prat intercontinentale vluchten aan naar Amerika, Azië en Afrika. Deze twee luchthavens zijn ook de drukste in termen van passagiersaantallen voor zowel internationale als binnenlandse vluchten. Andere drukke luchthavens zijn Palma de Mallorca Airport –gezien de drukte op de Balearen tijdens het vakantieseizoen – de Malaga-Costa del Sol, Gran Canaria Airport en Tenerife-Zuid. Deze laatste twee vliegvelden bieden ook rechtstreekse vluchten aan naar andere Europese steden in Europa en Afrika.

Populaire routes in Spanje

Routes naar en van de Canarische en Balearische Eilanden zijn de meest populaire vluchten voor Spanjaarden, zeker tijdens het vakantieseizoen. Binnenlandse vluchten worden vaak genomen naar regio’s waar er slechte treinverbindingen zijn, zoals de oostelijke en westelijke delen van het land, en Santiago de Compostela. Alle grote luchthavens bieden internationale vluchten aan naar Europese bestemmingen zoals Rome, Parijs, Londen en Berlijn, maar ook exotische bestemmingen zoals Kroatië en Griekenland. Andere populaire verbidingen zijn de intercontinentale vluchten naar New York, Los Angeles, Havana, Cancun en Miami.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in Spanje

Iberia is de oudste luchtvaartmaatschappij van Spanje en biedt vele regelmatige vluchten aan naar bestemmingen in Centraal- en Zuid-Amerika. Ze zijn deel van de International Airlines Group, waar ook British Airways toe behoort, en verkreeg in 2013 ook 90% van de aandelen van Vueling. Iberia is actief op de luchthavens van Madrid, Barcelona, Bilbao, Santander, Malaga, Tenerife, Asturië, Alicante en Pamplona.
Vueling is een snelgroeiende lagenkostenluchtvaartmaatschappij en grote speler op de Spaanse markt. Ze bieden binnenlandse vluchten aan maar vliegen ook naar vele bestemmingen binnen Europa en Noord-Afrika. Hun thuishaven is in Barcelona-El Prat, maar ze doen ook de meeste andere luchthavens aan in de Balearen, Canarische Eilanden, Galicië, Asturië, Baskenland, Madrid, Barcelona, Santander en Valladolid.
Air Europa is de derde grootste luchtvaartmaatschappij en biedt vluchten aan naar Oost-Europa en Amerika. De vluchten van Air Europa zijn beschikbaar vanuit de grotere luchthavens in Andalusië, Extremadura, de Balearen, Levante, Barcelona, Zaragoza, Lleida, Madrid, Valladolid en Albacete.

Soorten vliegtuigen in Spanje

De meeste luchtvaartmaatschappijen in Spanje, inclusief Iberia en Vueling, gebruiken de Airubs A319, A320, A321, A330, A340 en A350. Air Europa daarentegen, combineert verschillende types van vliegtuigen in zijn vloot, inclusief de Boeing 737-800 en de Embraer 195.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.