Vluchten van en naar Tsjechië

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in Tsjechië

Tsjechië is een populair vakantieland. Veel Europeanen vliegen naar verschillende steden in het land voor een verblijf van een aantal weken of voor een stedentrip. Tickets voor internationale vluchten van en naar Tsjechië worden dan ook veel via de website van Omio geboekt, wat gemakkelijk en snel kan. Je voert het vertrekpunt en je eindbestemming in en je ziet meteen alle beschikbare tickets en de bijbehorende prijzen.

Wil je binnen Tsjechië van stad naar stad reizen dan kun je via Omio kiezen voor een bus- of treinreis, helaas niet voor het vliegtuig. Binnen Tsjechië kun je enkel naar Praag vliegen.

Ook bij een reis per bus of trein krijg je op je scherm direct een overzicht van alle mogelijkheden. Wanneer je op vakantie gaat met het vliegtuig naar Tsjechië en je wilt meerdere steden bezoeken, kies dan bijvoorbeeld voor een van de volgende populaire bus- en treinreizen:

  • Van Praag naar Český Krumlov​: met een busreis of treinreis van de hoofdstad van Tsjechië naar Český Krumlov​ doorkruis je het hele land naar het zuiden toe en zie je veel van het mooie Tsjechische landschap. Zowel een ticket voor de bus als trein is erg goedkoop. Met de bus doe je zo'n 2 uur en 45 minuten over de reis en met de trein zo'n 2 uur en 50 minuten.
  • Van Praag naar Brno: je kunt ook heel gemakkelijk van Praag naar Brno en andersom reizen met de bus en trein. De kosten van een trein- en busticket zijn ongeveer gelijk en de reisduur tussen de twee grootste steden van het land nagenoeg ook.

Boeken met Omio

Wanneer je gaat vliegen in Tsjechië en vanaf daar naar een andere Europees land vliegt, dan kun je heel gemakkelijk en snel je tickets via Omio boeken. Via de website van Omio heb je direct een overzicht van alle mogelijk en na het invullen van je persoonlijke filters krijg je te zien welke vluchtaanbieder jou de goedkoopste tickets kan bieden en welke de snelste reis. Je kunt dan zelf een afweging maken waar je voorkeur naar uitgaat. Na het kiezen en het betalen van je tickets kun je ze meteen downloaden. Eenmaal aangekomen op het vliegveld laat je jouw tickets scannen vanaf je mobiele telefoon of je print jouw ticket van te voren uit. Wel zo gemakkelijk en snel.

Luchtvaartmaatschappijen in Tsjechië

Wanneer je gaat vliegen vanuit Tsjechië dan krijg je met meerdere luchtvaartmaatschappijen te maken. Het kan zijn dat je graag met een bepaalde maatschappij vliegt en die kun je dan kiezen, maar je hebt ook het voordeel dat je de ticketprijzen van deze aanbieders kunt vergelijken zodat je zo goedkoop mogelijk kunt vliegen. Wanneer je gaat vliegen in Tsjechië kun je te maken krijgen met de volgende luchtvaartmaatschappijen:

  • LOT Polish Airlines: vanuit Tsjechië wordt er veel gevlogen op Polen. Dagelijks zijn er meerdere vluchten van Praag naar Warschau bijvoorbeeld. Deze vluchten worden verzorgd door LOT Polish Airlines. Dit bedrijf heeft als thuisbasis Polen, maar is ook actief in andere landen waaronder dus Tsjechië. Deze maatschappij vliegt naar meer dan 50 bestemmingen in 30 verschillende landen.
  • Eurowings: dagelijks gaan er ook veel vluchten vanuit Tsjechië naar verschillende steden in Duitsland. Het bedrijf Eurowings neemt veel van deze reizen voor zijn rekening. Deze maatschappij heeft het hoofdkantoor in Düsseldorf en maakt deel uit van de Lufthansa groep. Naast binnenlandse vluchten tussen grote Duitse steden verzorgt de maatschappij ook vluchten in de omringende landen zoals Tsjechië. Vliegen in Tsjechië kan dus ook prima met Eurowings.​

Populaire internationale routes per vliegtuig

Internationaal gezien wordt er veel gevlogen van en naar Tsjechië. Vooral de omringende landen zoals Polen, Zwitserland, Rusland en Duitsland zijn hierbij populair, maar ook tussen Tsjechië en andere Europese landen is er dagelijks veel vliegverkeer. Hieronder tref je een aantal populaire vliegroutes aan die betrekking hebben op vlieg in Tsjechië.

  • Van Warschau naar Praag: dagelijks zijn er meerdere vluchten tussen de hoofdstad van Polen en die van Tsjechië. Op deze route tref je vooral ook veel mensen aan die reizen voor hun werk of voor zaken. Luchtvaartmaatschappij LOT vliegt je in minder dan 1 uur en 30 minuten van de ene naar de andere stad.
  • Van Amsterdam naar Praag: de Tsjechische hoofdstad is ook populair bij veel Nederlanders, zowel voor een lange vakantie als voor een stedentrip. De tickets zijn relatief goedkoop en je landt al na ongeveer 1 uur en 30 minuten op het vliegveld van Praag.

Wanneer je aankomt op bestemming

Tsjechië staat vooral bekend als goedkoop vakantieland, vooral wanneer het gaat om eten en drinken. Wanneer je een vliegreis naar Tsjechië boekt, koop dan van tevoren een taalgids om een aantal woorden en zinnen te leren die handig zijn in het Tsjechisch. Hierbij alvast een begin van je Tsjechische woordenschat: 'pivo' is bier en een hamburger is gewoon een 'hamburger'. Wil je vragen hoe duur iets is dan vraag je 'Co to stojí?'​ ​ en bedanken doe je door 'děkuji'​ te zeggen. Veel plezier in Tsjechië, oftewel 'bavte se'!

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal