Vluchten in Verenigd Koninkrijk

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen van en naar het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is goed verbonden met de rest van Europa door een heel aantal internationale luchtvaartmaatschappijen. Zeker Londen is de toegangspoort tot verschillende bestemmingen, zowel in Europa als in de rest van de wereld. Er zijn hier zes vliegvelden gelegen die samen instaan voor meer dan de helft van het totale luchtverkeer van het VK. Het Verenigd Koninkrijk heeft echter niet zo een groot aanbod aan binnenlandse vluchten, en het aantal passagiers op sommige van deze routes, zoals Londen-Manchester en Birmingham-Edinburgh, slinkt zienderogen. Voor deze verbindingen is de trein een meer voor de hand liggend vervoersmiddel. Voor reizen tussen Londen en Schotland, blijft vliegen wel de populairste optie.

Populaire routes in het Verenigd Koninkrijk

Volgens recente statistieken zijn de beste verbindingen vanuit het Verenigd Koninkrijk met Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en de USA. Spanje is een populaire Europese bestemming voor de Britten, met 35 miljoen passagiers die hier in 2008 vanuit het VK hier arriveerden.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

De luchtvaartmaatschappijen die de vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk aandoen zijn meestal Brits, en er zijn er zo ongeveer veertig. De grootste hiervan zijn easyJet en British Airways, maar ook Flybe, Virgin Atlantic Airways en Ryanair zijn grote spelers op de markt. Zowel Londen Gatwick als Manchester Airport worden aangedaan door deze vijf grote maatschappijen, terwijl Heathrow, Stansted en andere grote luchthavens worden bediend door een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen.

Soorten vliegtuigen in het Verenigd Koninkrijk

Er zijn verschillende soorten vliegtuigen actief in het Verenigd Koninkrijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. EasyJet bijvoorbeeld is de grootste gebruiker van de Airbus A319, terwijl British Airways meer gebruikt maakt van de Boeing 747-400s, waarvan ze er zo ongeveer 50 in gebruik hebben.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.