Vluchten van en naar Verenigd Koninkrijk

do 18 jul
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Ryanair
Easyjet
Eurowings
Vueling

Vliegen in het Verenigd Koninkrijk

Vliegen in het Verenigd Koninkrijk is een ideale manier om de verschillende regio's van het land te verkennen. Met het vliegtuig reis je eenvoudig naar alle delen van het Verenigd Koninkrijk, zoals Schotland en Noord-Ierland. Er liggen tientallen luchthavens in het land, waarvan de luchthavens van Londen, zoals Heathrow, de belangrijkste zijn. Je kunt bijvoorbeeld van Londen naar Edinburgh vliegen om alle hoogtepunten van Schotland te verkennen. Bewonder het mooi gelegen Edinburgh Castle of verken met een huurauto de ongerepte natuur, zoals het Loch Lomond & The Trossachs National Park. Een andere drukke vliegroute is van Londen naar Belfast in Noord-Ierland. Daarnaast kun je naar diverse steden in Engeland vliegen, waaronder Manchester, Birmingham en Newcastle. Op de luchtvaartmarkt in het Verenigd Koninkrijk zijn meerdere maatschappijen actief. Het is onder meer mogelijk om met British Airways, Flybe en easyJet te vliegen. Dankzij het ruime aanbod aan vluchten op de meeste routes kun je kiezen uit veel verschillende vertrektijden en prijzen. Om de verschillende tickets eenvoudig te vergelijken, kijk je op Omio. Na het boeken ontvang je bovendien je ticket digitaal op je telefoon, zodat je die altijd bij je hebt. Dit is ideaal als je tijdens je vakantie of zakenreis wilt vliegen in het Verenigd Koninkrijk.

Boeken met Omio

Boeken met Omio is erg eenvoudig. Na het ingeven van de gewenste route zie je in één keer alle reisopties, waardoor je snel de beste keuze maakt. Om de goedkoopste tickets te boeken, kun je andere reisdata ingeven of kiezen voor een alternatieve luchthaven in de buurt van je bestemming. Schrijf je daarnaast in voor de nieuwsbrief om geen enkele aanbiedingen om te vliegen in het Verenigd Koninkrijk te missen. Bij Omio kun je bovendien tickets boeken naar het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld vanaf Schiphol.

Luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk kun je met meerdere maatschappijen vliegen. Dit zijn de belangrijkste spelers op de Britse markt.

  • British Airways: dit is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk. Met een grote vloot van moderne vliegtuigen vliegt British Airways naar bestemmingen in binnen- en buitenland. Met BA vlieg je onder meer naar Londen, Edinburgh, Newcastle, Inverness en Belfast. De belangrijkste vliegvelden voor British Airways zijn Londen Gatwick en Londen Heathrow. De maatschappij is verder lid van de alliantie Oneworld.
  • easyJet: ook de prijsvechter easyJet biedt veel vluchten aan binnen het Verenigd Koninkrijk. Zo kun je onder meer van Inverness naar Londen of van Manchester naar Belfast vliegen. Het vliegveld Londen Gatwick is de belangrijkste hub voor easyJet in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf deze luchthaven vliegt easyJet ook naar vele bestemmingen in Europa, waaronder Amsterdam.
  • Flybe: Flybe is een andere low-cost carrier die actief is in het Verenigd Koninkrijk. De belangrijkste hub voor Flybe is de luchthaven van Birmingham, vanwaar vluchten vertrekken naar steden in het binnenland of andere landen in Europa. De maatschappij vliegt vanaf dit vliegveld onder meer naar Aberdeen, Glasgow en Belfast. Een andere belangrijke luchthaven voor Flybe is Manchester Airport. Daarnaast kun je met Flybe naar diverse bestemmingen in Europa vliegen, waaronder in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Populaire internationale routes per vliegtuig

De verschillende steden in het Verenigd Koninkrijk zijn vanuit andere bestemmingen in Europa goed te bereiken.

  • Londen: vanuit veel Europese steden vertrekken dagelijks meerdere vluchten naar een van de vliegvelden in Londen. Vanaf de luchthaven Schiphol kun je rechtstreeks naar de vliegvelden Heathrow, Gatwick, Luton en City vliegen. Daarnaast is het mogelijk om een directe vlucht te boeken vanaf de vliegvelden van Rotterdam of Eindhoven, bijvoorbeeld met British Airways of Ryanair.
  • Edinburgh: een andere populaire bestemming in het Verenigd Koninkrijk is de Schotse stad Edinburgh. Vanuit Amsterdam vertrekken er dagelijks meerdere vluchten, onder meer met KLM en easyJet. Deze vluchten duren doorgaans 1 uur en 30 minuten. Je kunt bovendien rechtstreeks vanaf het vliegveld van Brussel vliegen.
  • Manchester: tot slot is Manchester een stad waar veel internationale vluchten landen. Reis bijvoorbeeld in ongeveer 1 uur en 30 minuten vanuit Amsterdam naar Manchester met Flybe, easyJet of KLM. Je kunt daarnaast kiezen om vanuit de Duitse stad Düsseldorf of vanuit Brussel een directe vlucht te boeken.

Wanneer je aankomt op bestemming

Als je gaat vliegen naar Engeland, reis je na je landing eenvoudig door. Als je in het centrum van de stad moet zijn, is het openbaar vervoer een goede optie. Voor andere bestemmingen kun je gebruikmaken van het uitgebreide bus- of treinnetwerk, dat je naar veel mooie locaties brengt. Onderweg kun je genieten van het uitzicht of een goed Engels boek lezen. Houd verder rekening met het weer als je naar het Verenigd Koninkrijk reist. Op verschillende bestemmingen, zoals in Schotland, regent het regelmatig. Een paraplu komt dan zeker van pas!

Vliegen van en naar het Verenigd Koninkrijk

Het Verenigd Koninkrijk is goed verbonden met de rest van Europa door een heel aantal internationale luchtvaartmaatschappijen. Zeker Londen is de toegangspoort tot verschillende bestemmingen, zowel in Europa als in de rest van de wereld. Er zijn hier zes vliegvelden gelegen die samen instaan voor meer dan de helft van het totale luchtverkeer van het VK. Het Verenigd Koninkrijk heeft echter niet zo een groot aanbod aan binnenlandse vluchten, en het aantal passagiers op sommige van deze routes, zoals Londen-Manchester en Birmingham-Edinburgh, slinkt zienderogen. Voor deze verbindingen is de trein een meer voor de hand liggend vervoersmiddel. Voor reizen tussen Londen en Schotland, blijft vliegen wel de populairste optie.

Populaire routes in het Verenigd Koninkrijk

Volgens recente statistieken zijn de beste verbindingen vanuit het Verenigd Koninkrijk met Spanje, Italië, Frankrijk, Duitsland en de USA. Spanje is een populaire Europese bestemming voor de Britten, met 35 miljoen passagiers die hier in 2008 vanuit het VK hier arriveerden.

Grootste luchtvaartmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

De luchtvaartmaatschappijen die de vliegvelden in het Verenigd Koninkrijk aandoen zijn meestal Brits, en er zijn er zo ongeveer veertig. De grootste hiervan zijn easyJet en British Airways, maar ook Flybe, Virgin Atlantic Airways en Ryanair zijn grote spelers op de markt. Zowel Londen Gatwick als Manchester Airport worden aangedaan door deze vijf grote maatschappijen, terwijl Heathrow, Stansted en andere grote luchthavens worden bediend door een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen.

Soorten vliegtuigen in het Verenigd Koninkrijk

Er zijn verschillende soorten vliegtuigen actief in het Verenigd Koninkrijk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij. EasyJet bijvoorbeeld is de grootste gebruiker van de Airbus A319, terwijl British Airways meer gebruikt maakt van de Boeing 747-400s, waarvan ze er zo ongeveer 50 in gebruik hebben.

Homevluchten/verenigd-koninkrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal